follow ft86club on our blog, twitter or facebook.
FT86CLUB
Ft86Club
Delicious Tuning
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Toyota GR86, 86, FR-S and Subaru BRZ Forum & Owners Community - FT86CLUB > Technical Topics > Engine, Exhaust, Transmission

Engine, Exhaust, Transmission Discuss the FR-S | 86 | BRZ engine, exhaust and drivetrain.


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-21-2022, 01:14 PM   #1
IsaiahW
Member
 
IsaiahW's Avatar
 
Join Date: Mar 2020
Drives: 2013 Subaru brz limited
Location: Hampton va
Posts: 66
Thanks: 9
Thanked 19 Times in 8 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Broke down

Car shut off while driving and wont start i dont have any ecu codes what could be the issue


Sent from my iPhone using Tapatalk
IsaiahW is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2022, 01:20 PM   #2
Ashikabi
Senior Member
 
Ashikabi's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Drives: 2013 FR-S
Location: Northwest Iowa
Posts: 7,322
Thanks: 454
Thanked 4,515 Times in 2,931 Posts
Mentioned: 59 Post(s)
Tagged: 5 Thread(s)
Could be a lot of things. Does it crank? Try to start? Fuel? Spark?

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
Ashikabi is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2022, 01:22 PM   #3
soundman98
idealized boredom
 
soundman98's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Drives: '14 Ranger, '18 Tacoma 4Dr LB
Location: chicago-ish
Posts: 9,215
Thanks: 27,657
Thanked 10,895 Times in 5,464 Posts
Mentioned: 85 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
do you have a key for it? does the car exist? does the battery exist?
__________________
"The time you enjoy wasting is not wasted time"
soundman98 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2022, 01:25 PM   #4
IsaiahW
Member
 
IsaiahW's Avatar
 
Join Date: Mar 2020
Drives: 2013 Subaru brz limited
Location: Hampton va
Posts: 66
Thanks: 9
Thanked 19 Times in 8 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Ashikabi View Post
Could be a lot of things. Does it crank? Try to start? Fuel? Spark?

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

It cranks but no start i have fuel but I believe it just wont spark could my ecu be fried? It is 98 degrees where im at today


Sent from my iPhone using Tapatalk
IsaiahW is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2022, 01:40 PM   #5
IsaiahW
Member
 
IsaiahW's Avatar
 
Join Date: Mar 2020
Drives: 2013 Subaru brz limited
Location: Hampton va
Posts: 66
Thanks: 9
Thanked 19 Times in 8 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
The thing thats making it difficult is that it doesnt have any codes i have stock key which is good battery level is good


Sent from my iPhone using Tapatalk
IsaiahW is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2022, 01:41 PM   #6
Ashikabi
Senior Member
 
Ashikabi's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Drives: 2013 FR-S
Location: Northwest Iowa
Posts: 7,322
Thanks: 454
Thanked 4,515 Times in 2,931 Posts
Mentioned: 59 Post(s)
Tagged: 5 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by IsaiahW View Post
It cranks but no start i have fuel but I believe it just wont spark could my ecu be fried? It is 98 degrees where im at today


Sent from my iPhone using Tapatalk
Let's slow down there bro. 98 degrees is not a significant number for a computer. Remember they drive these things in Qatar.

Always start with the cheapest thing first. When you turn the key on, can you hear your fuel pump come on? If so, you can rule out the fuel pump for the first round of testing. Check every fuse, including under hood. If you spray a little brake cleaner/starting fluid in the intake while cranking, does it try to start? If it fires then you have spark. If the fuel pump runs and you have spark, then the fuel injectors are the most likely culprit

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
Ashikabi is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Ashikabi For This Useful Post:
soundman98 (05-21-2022)
Old 05-21-2022, 02:13 PM   #7
soundman98
idealized boredom
 
soundman98's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Drives: '14 Ranger, '18 Tacoma 4Dr LB
Location: chicago-ish
Posts: 9,215
Thanks: 27,657
Thanked 10,895 Times in 5,464 Posts
Mentioned: 85 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
did you recently get gas?
__________________
"The time you enjoy wasting is not wasted time"
soundman98 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2022, 02:47 PM   #8
IsaiahW
Member
 
IsaiahW's Avatar
 
Join Date: Mar 2020
Drives: 2013 Subaru brz limited
Location: Hampton va
Posts: 66
Thanks: 9
Thanked 19 Times in 8 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Ashikabi View Post
Let's slow down there bro. 98 degrees is not a significant number for a computer. Remember they drive these things in Qatar.

Always start with the cheapest thing first. When you turn the key on, can you hear your fuel pump come on? If so, you can rule out the fuel pump for the first round of testing. Check every fuse, including under hood. If you spray a little brake cleaner/starting fluid in the intake while cranking, does it try to start? If it fires then you have spark. If the fuel pump runs and you have spark, then the fuel injectors are the most likely culprit

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

Fuel pump good ill check the other stuff im disconnecting negative terminal for like 5 minutes at this point imma try everything ill send my tuner a crank log hopefully that somewhat helps to check the injection sparks and/or coils


Sent from my iPhone using Tapatalk
IsaiahW is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2022, 02:48 PM   #9
IsaiahW
Member
 
IsaiahW's Avatar
 
Join Date: Mar 2020
Drives: 2013 Subaru brz limited
Location: Hampton va
Posts: 66
Thanks: 9
Thanked 19 Times in 8 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by soundman98 View Post
did you recently get gas?

Naw


Sent from my iPhone using Tapatalk
IsaiahW is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2022, 05:26 PM   #10
DarkPira7e
Yes, my car does run!
 
DarkPira7e's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Drives: 2013 Turbo Firestorm FRS
Location: Vermont
Posts: 3,338
Thanks: 2,550
Thanked 3,257 Times in 1,657 Posts
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Hold the gas pedal 100% down and crank. Let off the gas if it starts to start obviously.
My car did this when IATs were super hot, there's a fuel compensation table that may need to be adjusted
__________________
Turbo FR-S Build - Build Thread
JDL EL Recirc manifold, Boostlab BL58x Turbo w/ T51R, 17x9 ARC-8, IAG block
DarkPira7e is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2022, 06:03 PM   #11
Ashikabi
Senior Member
 
Ashikabi's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Drives: 2013 FR-S
Location: Northwest Iowa
Posts: 7,322
Thanks: 454
Thanked 4,515 Times in 2,931 Posts
Mentioned: 59 Post(s)
Tagged: 5 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by DarkPira7e View Post
Hold the gas pedal 100% down and crank. Let off the gas if it starts to start obviously.
My car did this when IATs were super hot, there's a fuel compensation table that may need to be adjusted
It got so rich it died?

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
Ashikabi is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2022, 06:08 PM   #12
IsaiahW
Member
 
IsaiahW's Avatar
 
Join Date: Mar 2020
Drives: 2013 Subaru brz limited
Location: Hampton va
Posts: 66
Thanks: 9
Thanked 19 Times in 8 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by DarkPira7e View Post
Hold the gas pedal 100% down and crank. Let off the gas if it starts to start obviously.
My car did this when IATs were super hot, there's a fuel compensation table that may need to be adjusted

I believe i found the issue my fuel level sensor must of went out or got caught up in the wire inside the tank man ya boy was dry of fuel lol i waste money on a damn tow when i was right by a gas station lol









Sent from my iPhone using Tapatalk
IsaiahW is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to IsaiahW For This Useful Post:
DarkPira7e (05-21-2022)
Old 05-21-2022, 06:11 PM   #13
DarkPira7e
Yes, my car does run!
 
DarkPira7e's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Drives: 2013 Turbo Firestorm FRS
Location: Vermont
Posts: 3,338
Thanks: 2,550
Thanked 3,257 Times in 1,657 Posts
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Ashikabi View Post
It got so rich it died?

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
Well, for the no start. No idea why it stalled, one issue at a time.
Seems like he was out of gas anyway
__________________
Turbo FR-S Build - Build Thread
JDL EL Recirc manifold, Boostlab BL58x Turbo w/ T51R, 17x9 ARC-8, IAG block
DarkPira7e is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rocker arm broke and broke my valve cover... j0hnnykthx Issues | Warranty | Recalls / TSB 9 08-07-2020 08:12 AM
Key Fob broke down RichardsFRS Scion FR-S / Toyota 86 GT86 General Forum 10 12-29-2015 04:38 PM
This is why I'm broke cdrazic93 Off-Topic Lounge [WARNING: NO POLITICS] 14 07-26-2014 03:15 PM
I think I broke the tie rod....... jshum Suspension | Chassis | Brakes -- Sponsored by 949 Racing 26 06-04-2014 12:41 AM
Oh-Oh's, I Think I Broke It! track_warrior Issues | Warranty | Recalls / TSB 232 06-12-2013 10:58 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2022 DragonByte Technologies Ltd.

Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.