follow ft86club on our blog, twitter or facebook.
FT86CLUB
Ft86Club
Xero Limit
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Toyota 86 / Scion FR-S / Subaru BRZ Forum - FT86CLUB > Technical Topics > Issues | Warranty | Recalls / TSB

Issues | Warranty | Recalls / TSB Problems, issues, recalls, TSBs


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-06-2014, 11:52 PM   #1
cpnslow
Senior Member
 
cpnslow's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Drives: 2013 Subaru BRZ Limited (WRB)
Location: Alum Rock, CA
Posts: 127
Thanks: 51
Thanked 31 Times in 21 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
BRZ 6AT - "click" on hard acceleration

Sometimes when I accelerate aggressively from about 40mph, I'll hear a single "click" sound. It's hard to explain where from and it's only about 10% of the time. Has anyone ever heard this?
__________________
My Build Thread: Nick's BRZ - "CPN SLOW"
My Car Photography: www.ngphotog.com

cpnslow is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2014, 02:23 PM   #2
Covo_86
Senior Member
 
Covo_86's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Drives: Whiteout FRS
Location: NY
Posts: 157
Thanks: 34
Thanked 18 Times in 16 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I hear it all the time when I accelerate. Even under 40mph I think it's normal.
__________________
Covo_86 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Covo_86 For This Useful Post:
cpnslow (10-07-2014)
Old 10-07-2014, 02:29 PM   #3
drewbot
( ͡ ͜ʖ ͡)
 
drewbot's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Drives: '13 Whiteout FR-S A/T
Location: Mississauga, ON
Posts: 1,996
Thanks: 1,984
Thanked 1,448 Times in 751 Posts
Mentioned: 36 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
My guess is the TQ converter
drewbot is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to drewbot For This Useful Post:
cpnslow (10-07-2014)
Old 10-07-2014, 02:40 PM   #4
continuecrushing
 
continuecrushing's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Drives: 2013 Firestorm FRS
Location: Lake Elsinore, CA
Posts: 2,707
Thanks: 1,231
Thanked 2,131 Times in 1,002 Posts
Mentioned: 73 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Its the sound of a Prius passing you.



Hmm, are there mounts for the AT trans? Inserts or something like it from whiteline?
continuecrushing is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2014, 04:35 PM   #5
WillRacer1jz
Senior Member
 
Join Date: Jun 2012
Drives: 1987 JZA70 Supra, 2013 FR-S
Location: Los Angeles, CA
Posts: 146
Thanks: 418
Thanked 41 Times in 31 Posts
Mentioned: 9 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Sounds like an axel going bad. I had my drivers side axel go out at 15k miles and now my passenger axel is doing the same at 35k miles. Search for axel clicking for more info.
http://www.ft86club.com/forums/showt...licking&page=2
WillRacer1jz is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2014, 11:29 PM   #6
cpnslow
Senior Member
 
cpnslow's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Drives: 2013 Subaru BRZ Limited (WRB)
Location: Alum Rock, CA
Posts: 127
Thanks: 51
Thanked 31 Times in 21 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by Shutter View Post
Hmm, are there mounts for the AT trans? Inserts or something like it from whiteline?
Yeah, I actually have the Whiteline insert, but I've been hearing this since before I installed it.
__________________
My Build Thread: Nick's BRZ - "CPN SLOW"
My Car Photography: www.ngphotog.com

cpnslow is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2014, 11:35 PM   #7
cpnslow
Senior Member
 
cpnslow's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Drives: 2013 Subaru BRZ Limited (WRB)
Location: Alum Rock, CA
Posts: 127
Thanks: 51
Thanked 31 Times in 21 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by WillRacer1jz View Post
Sounds like an axel going bad. I had my drivers side axel go out at 15k miles and now my passenger axel is doing the same at 35k miles. Search for axel clicking for more info.
http://www.ft86club.com/forums/showt...licking&page=2
I don't think it's an axle, as I haven't heard anything from the rear and it's been about 10k miles since I first heard it. If it was something breaking, it probably would've gone by now, especially after two autox events and weekly mountain drives. I'm gonna assume it's just the normal sound of the torque converter under load.
__________________
My Build Thread: Nick's BRZ - "CPN SLOW"
My Car Photography: www.ngphotog.com

cpnslow is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"click" sound only when throttle is engaged, and dis-engaged AT BRZPDX Issues | Warranty | Recalls / TSB 50 10-11-2016 01:08 PM
Switching back to 17" Wheels from 18" for acceleration feel? bobsacamenoh Wheels | Tires | Spacers | Hub -- Sponsored by The Tire Rack 11 08-30-2014 07:35 PM
Intake "Hard" pipes and upgrades - performance difference? fl62 Engine, Exhaust, Transmission 13 08-12-2013 02:34 PM
"Buzzing" From behind the steering wheel under hard acceleration husker741 Issues | Warranty | Recalls / TSB 13 06-30-2013 01:18 PM
Steering wheel/dash "rattle?" upon heavy acceleration? brett_g Issues | Warranty | Recalls / TSB 2 08-04-2012 04:52 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.