follow ft86club on our blog, twitter or facebook.
FT86CLUB
Ft86Club
Xero Limit
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Scion FR-S Forum | Subaru BRZ Forum | Toyota 86 GT 86 Forum | AS1 Forum - FT86CLUB > Technical Topics > Issues | Warranty | Recalls / TSB

Issues | Warranty | Recalls / TSB Problems, issues, recalls, TSBs


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-16-2019, 01:43 AM   #15
Ultramaroon
Going the distance
 
Ultramaroon's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Drives: a 13 e8h frs
Location: vantucky, wa
Posts: 22,413
Thanks: 32,948
Thanked 21,582 Times in 11,974 Posts
Mentioned: 825 Post(s)
Tagged: 9 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Aydrian View Post
What would I do to fix this?
Unless it can be opened up enough in place to get to the evaporator, the HVAC unit will have to come out and be cleaned.


BTW, I tested this for myself by sticking a sheet of paper over the cabin filter. After a minute, mine started cycling exactly like yours. I pulled out the paper and it went right back to normal.
__________________
Ultramaroon is online now   Reply With Quote
Old 06-16-2019, 06:08 PM   #16
Aydrian
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Drives: 2015 Black Scion Fr-s
Location: Las Vegas
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Smile

Quote:
Originally Posted by Ultramaroon View Post
Unless it can be opened up enough in place to get to the evaporator, the HVAC unit will have to come out and be cleaned.


BTW, I tested this for myself by sticking a sheet of paper over the cabin filter. After a minute, mine started cycling exactly like yours. I pulled out the paper and it went right back to normal.
I've notice now when the car is cold the ac compressor will work normally, but when it's been running for a little bit it will do the cycle if I put it in neutral. Also would I clean the part where the air filer goes? When I search up HVAC it shows the climate controls sorry for all the question ac is my blank area on cars
Aydrian is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2019, 07:14 PM   #17
Ultramaroon
Going the distance
 
Ultramaroon's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Drives: a 13 e8h frs
Location: vantucky, wa
Posts: 22,413
Thanks: 32,948
Thanked 21,582 Times in 11,974 Posts
Mentioned: 825 Post(s)
Tagged: 9 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Aydrian View Post
I've notice now when the car is cold the ac compressor will work normally, but when it's been running for a little bit it will do the cycle if I put it in neutral. Also would I clean the part where the air filer goes? When I search up HVAC it shows the climate controls sorry for all the question ac is my blank area on cars
Take it to an auto hvac shop and ask them if they might be able to backflush or properly clean the front face of the evaporator.

I'd start by removing the blower motor, setting it to floor mode, covering one of the outlet holes on the floor, and then taping a leaf blower over the other. I don't know how much that would help but I know I would try it first.

HEATING /AIR CONDITIONING UNIT: COMPONENTS; 2013 MY FR-S [05/2013 - ]
__________________
Ultramaroon is online now   Reply With Quote
Old 06-21-2019, 04:36 PM   #18
Aydrian
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Drives: 2015 Black Scion Fr-s
Location: Las Vegas
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Ultramaroon View Post
Take it to an auto hvac shop and ask them if they might be able to backflush or properly clean the front face of the evaporator.

I'd start by removing the blower motor, setting it to floor mode, covering one of the outlet holes on the floor, and then taping a leaf blower over the other. I don't know how much that would help but I know I would try it first.

HEATING /AIR CONDITIONING UNIT: COMPONENTS; 2013 MY FR-S [05/2013 - ]
I took it back and it turns out the expansion valve replacement didn't work and they had to replace it again. It's working fine now thanks for all your help!
Aydrian is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2019, 01:08 AM   #19
Ultramaroon
Going the distance
 
Ultramaroon's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Drives: a 13 e8h frs
Location: vantucky, wa
Posts: 22,413
Thanks: 32,948
Thanked 21,582 Times in 11,974 Posts
Mentioned: 825 Post(s)
Tagged: 9 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Aydrian View Post
I took it back and it turns out the expansion valve replacement didn't work and they had to replace it again. It's working fine now thanks for all your help!
Oh, man. That's a WAY better outcome.
__________________
Ultramaroon is online now   Reply With Quote
 
Reply

Tags
compressor, rpms

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help!! shuts off once warm. Klassickk1 Issues | Warranty | Recalls / TSB 8 06-22-2018 11:36 AM
Help please. maybe battery bad but shuts off while driving Nefarious Issues | Warranty | Recalls / TSB 13 03-20-2017 10:14 PM
NAV unit shuts off when doing tight turns ReaperX43 Electronics | Audio | NAV | Infotainment 2 09-24-2014 09:32 PM
car beeping after engine shuts off mystic Southern California 10 04-14-2014 05:47 PM
Nürburgring shuts down.. Hanakuso Off-Topic Lounge 12 04-10-2013 02:17 PM


All times are GMT -4. The time now is 03:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.