follow ft86club on our blog, twitter or facebook.
FT86CLUB
Ft86Club
Delicious Tuning
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Toyota GR86, 86, FR-S and Subaru BRZ Forum & Owners Community - FT86CLUB > 1st Gens: Scion FR-S / Toyota 86 / Subaru BRZ > Scion FR-S / Toyota 86 GT86 General Forum

Scion FR-S / Toyota 86 GT86 General Forum The place to start for the Scion FR-S / Toyota 86 | GT86


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-30-2022, 10:35 AM   #43
blsfrs
Senior Member
 
blsfrs's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Drives: 2013 frs base
Location: central Virginia
Posts: 548
Thanks: 558
Thanked 314 Times in 179 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by 02maher View Post
So yes I definitely had some vacuum leak somewhere but not onlyÖ one of the direct injectors came out faulty and not spraying properly.

I learnt that the engine uses sometimes more the port and sometimes more the direct injectors depending on the rpms and engine load, so I guess when I was soliciting the engine beyond a certain load at a certain rpm, it starts to use the DI and thatís why the misfire and shaking happen there.

Iím getting a new injector soon and will keep this post updated for future reference.
Please post once you get it back together.
blsfrs is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2022, 11:02 PM   #44
02maher
Member
 
02maher's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Drives: Gt86 2013
Location: Dubai
Posts: 63
Thanks: 6
Thanked 3 Times in 3 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by blsfrs View Post
Please post once you get it back together.
Thatís it! My problem is resolved, itís like I have a new car. Now I can fully enjoy my car. I replaced the faulty injector with a new one after I cleaned everything, put a new silicone gasket for the intake and voilŗ. I did the job myself and it took me practically 10 hours.

The only thing I still donít understand is why the ECM (untuned) didnít detect the misfireÖ and when it was tuned with the OFT then it detected the misfire.
02maher is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to 02maher For This Useful Post:
blsfrs (05-06-2022)
 
Reply

Tags
clutch, evaporative, lag, misfire, system

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Misfire after installing Crawford Billet Power Blocks (BPB) LaertesSon Issues | Warranty | Recalls / TSB 39 04-14-2016 08:56 AM
Lack of power, can't figure out why (Supercharged, EcuTek) EquiFox Issues | Warranty | Recalls / TSB 7 06-13-2015 09:48 PM
HKS Hi Power Spec L at 3,4&5k Rpms Donbrz Engine, Exhaust, Transmission 5 04-05-2015 11:06 PM
FRS lack of horsepower nmctacticz Scion FR-S / Toyota 86 GT86 General Forum 164 08-12-2014 11:18 AM
Poor response/power below ~2500 rpms? New car. Formula Vee Issues | Warranty | Recalls / TSB 21 02-16-2014 02:33 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2022 DragonByte Technologies Ltd.

Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.