follow ft86club on our blog, twitter or facebook.
FT86CLUB
Ft86Club
Speed By Design
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Toyota GR86, 86, FR-S and Subaru BRZ Forum & Owners Community - FT86CLUB > Technical Topics > Software Tuning

Software Tuning Discuss all software tuning topics.


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-02-2021, 09:37 AM   #113
DocRecon
Muscle Car to Import
 
DocRecon's Avatar
 
Join Date: May 2020
Drives: 2013 Asphalt FR-S
Location: Kentucky
Posts: 50
Thanks: 38
Thanked 14 Times in 12 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by FR-S2GT86 View Post
If I were in your shoes, I would stick with EcuTek at this point and then call Dynosty over in Louisville.

You're about an hour away from one of the closest master tuners in the area. And they have a Dyno there. Talk to Hal, he'll get you straightened up.

Oh, and if those are your ACTUAL dongle ID numbers and registration code, you should delete them from your post above.
LOL.....No they're not. I just used some random numbers to make an example. I guess I'll wait to see what the Skunk2 people tell me. I was originally going to use Counterspace Garage and have been talking with Zach, but I'll also talked to Dynosty before, too. When I spoke to them last, they had like a 2-3 month wait time and I'm trying to get this thing installed ASAP. I'll call again and see what's up with them.

Thank you so much.
DocRecon is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to DocRecon For This Useful Post:
FR-S2GT86 (04-02-2021)
Old 04-08-2021, 09:35 AM   #114
86hales
Junior Member
 
Join Date: Apr 2021
Drives: Supercharged '16 Release Series FRS
Location: Northern VA
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Thank you for the info!
I have a couple questions and I am relatively new to the tuning world. I bought a 2016 supercharged FR-S and I know it has had a tune on it before. I have 3 map settings currently, but have no way to check what they are or modify them since I am not in ownership of the original cables and Ecutek used on the car. If I wanted to retune the car and/or see what tune(s) are on it currently, would a new Ecutek system (cable?) work or do I need the original? Or could I take it to a tuner to have it tuned? I have a couple friends with 86s who could probably help, but I want to do as much as I can on my own first. Any information would be great and like I said, I am pretty new to this so please be nice! ^.^
- Haley
86hales is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2021, 09:51 AM   #115
tomm.brz
Senior Member
 
Join Date: Jan 2017
Drives: brz 2017 hksv2
Location: italy
Posts: 2,207
Thanks: 502
Thanked 1,070 Times in 778 Posts
Mentioned: 65 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
only way is to contact previous owner and ask him if he has the .bin
otherwise you won't recover it

You can only buy a new kit and tune from scatch and lose that current tune forever though
tomm.brz is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 12:39 AM   #116
FR-S2GT86
Master Collaborator
 
FR-S2GT86's Avatar
 
Join Date: Nov 2019
Drives: Was '15 FR-S, 6MT, Now '15 GT86
Location: West Virginia, USA
Posts: 1,404
Thanks: 210
Thanked 993 Times in 602 Posts
Mentioned: 20 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by tomm.brz View Post
only way is to contact previous owner and ask him if he has the .bin
otherwise you won't recover it

You can only buy a new kit and tune from scatch and lose that current tune forever though
For about a hundred bucks, you can get a replacement ECU and swap it out, that way you'll still have the original tune intact on the old ECU. It's an alternative to writing over and losing the current tune.
__________________
Quote:
Originally Posted by Mr.ac View Post
My pubes are shaped like the number 86. There for Iím car. Derp
Count to muffens and call again.
Iím 40. So....... say hi to your sisters or daughters.
FR-S2GT86 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2021, 05:15 AM   #117
tomm.brz
Senior Member
 
Join Date: Jan 2017
Drives: brz 2017 hksv2
Location: italy
Posts: 2,207
Thanks: 502
Thanked 1,070 Times in 778 Posts
Mentioned: 65 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
unless is pure gold for him, he would just do the car a favour if he picks up a recent tune from a well reviewed and known tuner and forget about the locked current one
tomm.brz is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2021, 09:07 AM   #118
gpvecchi
Senior Member
 
gpvecchi's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Drives: Toyota 86 GT Limited PP (Model G)
Location: Italy
Posts: 1,020
Thanks: 406
Thanked 336 Times in 188 Posts
Mentioned: 14 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I think this should be put in the first post...
Ecutek let's you edit your own custom tune, but there's a step to flash it.
Ecutek doesn't let you flash custom edited tunes, you have to apply RomPatch to it (no need for RaceRom license).
This will replace the Engine Load Limiters A and B with RaceRom Engine Load Limit.
This is an important parameter, but you can't edit it unless you buy RaceRom license.
So, if you want to edit your own tunes, you need the license.
This is why I hate Ecutek.
gpvecchi is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2021, 04:02 AM   #119
steve99
Banned
 
Join Date: Dec 2013
Drives: FT86
Location: Australia
Posts: 7,998
Thanks: 1,035
Thanked 4,987 Times in 2,981 Posts
Mentioned: 598 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by gpvecchi View Post
I think this should be put in the first post...
Ecutek let's you edit your own custom tune, but there's a step to flash it.
Ecutek doesn't let you flash custom edited tunes, you have to apply RomPatch to it (no need for RaceRom license).
This will replace the Engine Load Limiters A and B with RaceRom Engine Load Limit.
This is an important parameter, but you can't edit it unless you buy RaceRom license.
So, if you want to edit your own tunes, you need the license.
This is why I hate Ecutek.

Yeah i probably have not noticed that as i dont have a base ecutek kit.


They used to give you access to some basic racerom parameters with base kit like launch ffs auto blip but only on map 1 . just make sure you dont have load limit table in there.


But yes ecutek want to charge for everything. The new phone flash is very expensive rearly knly for high volume tuners $4000 AUD a year to access and aprox $100 AUD per tune to use phone flash as well as normal licience\flash points
steve99 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to steve99 For This Useful Post:
gpvecchi (07-05-2021)
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PTUNING Plug and Play WMI (Water/Methanol Injection) System and ECUTek Tuning ptuning Forced Induction 71 02-27-2019 07:55 AM
Works Axle Back Muffler Review (Works ABM) ButeraFRS Engine, Exhaust, Transmission 16 03-15-2018 06:23 PM
WORKS Exhaust System - Development 86_ZN6 Engine, Exhaust, Transmission 305 02-24-2014 04:57 AM
Borla UEL Header, works automotive parts and ecutek tune clayrush Engine, Exhaust, Transmission 14 06-27-2013 03:37 PM
subaru brz navigation system wire diagram? watching movies usb works !! SgtBolt Audio/Visual, Electronics, Infotainment, NAV 3 06-21-2012 11:31 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.

Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.