follow ft86club on our blog, twitter or facebook.
FT86CLUB
Ft86Club
Speed By Design
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Toyota GR86, 86, FR-S and Subaru BRZ Forum - FT86CLUB > Technical Topics > Engine, Exhaust, Transmission

Engine, Exhaust, Transmission Discuss the FR-S | 86 | BRZ engine, exhaust and drivetrain.


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-29-2014, 09:54 AM   #1
Astroboy
Senior Member
 
Astroboy's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Drives: None
Location: Tx
Posts: 1,271
Thanks: 1,268
Thanked 141 Times in 121 Posts
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Garage
Will I get a check engine light on if the engine bay has a direct injection failure?

Last week I was driving my car when all of the sudden I had multiple check engine light came on that my car was running to rich. I have it flash tuned with a header back exhaust and a fa20club true cold air intake. I took the car home right away and had it tuned back to stock and the light was off. The only time I get stuff like this going on is when I spend a lot of time driving on the map where it rev matches automatically when your driving past 3k rpm then hit the brakes and clutch while shifting gears.


Sent from my iPad using Tapatalk
Astroboy is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2014, 02:18 PM   #2
IAmNotTheDriftKing
Senior Member
 
IAmNotTheDriftKing's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Drives: I own an FR-S. . . whatelse!
Location: Northwest Indiana
Posts: 318
Thanks: 114
Thanked 139 Times in 84 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I might be wrong, but when DI failure happens it generally runs lean and not rich.
IAmNotTheDriftKing is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2014, 02:30 PM   #3
AdrianG
Generally Well Liked
 
Join Date: Aug 2013
Drives: '08 STi Hatch, '11 Outback 3.6R
Location: Ontario
Posts: 419
Thanks: 43
Thanked 197 Times in 125 Posts
Mentioned: 9 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Did you read the code?

- AdrianG
AdrianG is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2014, 02:45 PM   #4
IAmNotTheDriftKing
Senior Member
 
IAmNotTheDriftKing's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Drives: I own an FR-S. . . whatelse!
Location: Northwest Indiana
Posts: 318
Thanks: 114
Thanked 139 Times in 84 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by AdrianG View Post
Did you read the code?

- AdrianG
No but there are a few threads on here, about DI failure. I would go check those out. I don't think that is the problem in your case.
IAmNotTheDriftKing is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2014, 04:10 PM   #5
AdrianG
Generally Well Liked
 
Join Date: Aug 2013
Drives: '08 STi Hatch, '11 Outback 3.6R
Location: Ontario
Posts: 419
Thanks: 43
Thanked 197 Times in 125 Posts
Mentioned: 9 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
How rich was it running? Do you have a wideband o2 sensor?

- AdrianG
AdrianG is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2014, 04:45 PM   #6
Rayme
The Answer
 
Rayme's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Drives: Mazda 2
Location: Moncton, NB
Posts: 1,233
Thanks: 488
Thanked 661 Times in 315 Posts
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Should have read the code bro
__________________
Rayme is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2014, 06:14 PM   #7
Astroboy
Senior Member
 
Astroboy's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Drives: None
Location: Tx
Posts: 1,271
Thanks: 1,268
Thanked 141 Times in 121 Posts
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by AdrianG View Post
How rich was it running? Do you have a wideband o2 sensor?

- AdrianG

The codes came up as running rich and so did the car skidding light inside the rev meter but when I checked the afr on my obdii reader and torque app it showed it was running at 14 which is odd.
No I don't have a wideband o2 sensor..


Sent from my iPad using Tapatalk
Astroboy is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2014, 06:16 PM   #8
Astroboy
Senior Member
 
Astroboy's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Drives: None
Location: Tx
Posts: 1,271
Thanks: 1,268
Thanked 141 Times in 121 Posts
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by Rayme View Post
Should have read the code bro

I read it, I just should have saved it somewhere...


Sent from my iPad using Tapatalk
Astroboy is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Engine Check Light..HELP AZOOZ_95 Engine, Exhaust, Transmission 10 02-09-2014 03:20 PM
Check engine light. Help!!!!! sf86 Issues | Warranty | Recalls / TSB 2 06-05-2013 03:51 AM
Check engine light? czar07 AUSTRALIA 0 09-01-2012 02:50 AM
Engine sputtering while idling with check engine light flashing, WTF speedy racer Scion FR-S / Toyota 86 GT86 General Forum 15 08-27-2012 06:50 AM
Photos of Subaru Boxer 1.6L Direct Injection Turbo DIT Engine from 2011 TMS Hachiroku BRZ First-Gen (2012+) -- General Topics 21 12-01-2011 07:52 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.

Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.