follow ft86club on our blog, twitter or facebook.
FT86CLUB
Ft86Club
Xero Limit
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Toyota 86 / Scion FR-S / Subaru BRZ Forum - FT86CLUB > Technical Topics > Software Tuning

Software Tuning Discuss all software tuning topics.


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-26-2020, 01:26 PM   #1
gt7877
Senior Member
 
Join Date: Aug 2018
Drives: turbo frs
Location: worldwide
Posts: 123
Thanks: 90
Thanked 5 Times in 4 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Question back to stock

Dear all



I have removed my turbo kit form my FRS + Ecu +imo ecu



And I install it to my friend FRS

I remove both ecu because it has ecuTek tune ..
My call ID was
ZA1JB01C


And I run the turbo car with no issue..


Now my issue

I have install the second car ecu + imo ecu to my car .


Call ID at this ecu :
ZA1JB01G


I have only install Cold air intake
And OFT STAGE 1 TUNE

but the issue now

When RPM hits 4k I hear something like knoking at driver side

It's start around 3900k - 4100k

Then gone

Only happens while driving ..
At stop and revs all r good







Any idea
Or could be the tune issue

Can I use other CID ??


Thnx
gt7877 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2020, 01:49 PM   #2
churchx
Senior Member
 
churchx's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Drives: 2014 orange GT86
Location: Latvia, Riga
Posts: 3,587
Thanks: 500
Thanked 1,677 Times in 1,154 Posts
Mentioned: 40 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
I'd check two things - if some exhaust bit starts rubbing somewhere due thermal expansion (thus harder to diagnose when stationary/cooled off except for already made contact marks). And also state of direct injector seals.
churchx is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to churchx For This Useful Post:
gt7877 (03-26-2020)
Old 03-27-2020, 06:04 AM   #3
tomm.brz
Senior Member
 
Join Date: Jan 2017
Drives: brz 2017
Location: italy
Posts: 1,136
Thanks: 257
Thanked 365 Times in 301 Posts
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
B01G doesn t exist, check better

anyway the Sound is normal with stage1 cam timing, it s just a resonance induced by the cam system
tomm.brz is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Taking car back to stock - can I use the upgraded MAP sensor with stock ECU tune? Foobar Software Tuning 17 07-01-2019 10:26 AM
Cat-back vs axle-back on stock headers drz400dude Engine, Exhaust, Transmission 6 02-24-2017 06:03 PM
DFW going back to stock Mexorcist Interior Parts (Incl. Lighting) 0 12-24-2016 11:39 AM
PA:Back to stock shultz2 Brakes, Suspension, Chassis 35 06-20-2015 09:03 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.

Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.