follow ft86club on our blog, twitter or facebook.
FT86CLUB
Ft86Club
Delicious Tuning
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Toyota GR86, 86, FR-S and Subaru BRZ Forum & Owners Community - FT86CLUB > Technical Topics > Electronics | Audio | NAV | Infotainment

Electronics | Audio | NAV | Infotainment Anything related to in-car electronics, navigation, and infotainment.


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-13-2022, 06:25 PM   #225
Ampere
Member
 
Ampere's Avatar
 
Join Date: Aug 2021
Drives: 1999 Lexus LS
Location: Lexington KY
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by ermax View Post
So if anyone is thinking of buying these JBLs, do the front and rear at the same time, it's worth it.

Also, this adapter will let you reuse the stock connectors for the front speakers: https://www.amazon.com/gp/product/B07RMZ4CR6
A/V noob here, I'm about to buy these on your recommendation, does this mean that you need a different adapter for the rear speakers? Or are they plug & play with the stock connectors?
Ampere is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2022, 04:41 PM   #226
ermax
Senior Member
 
ermax's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Drives: 2013 FR-S 6MT Raven
Location: Jacksonville, FL
Posts: 2,529
Thanks: 878
Thanked 2,033 Times in 1,186 Posts
Mentioned: 67 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Ampere View Post
A/V noob here, I'm about to buy these on your recommendation, does this mean that you need a different adapter for the rear speakers? Or are they plug & play with the stock connectors?
In this picture you can see the connector is mounted to the bracket and then it has leads the run to the speaker terminals. I simply snipped the leads off the OEM speaker and then soldered a short (1in) extensions to each lead and then soldered them to the new speaker. After that I was able to splimpy plug them in.

ermax is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2022, 08:57 AM   #227
Rican_D
Senior Member
 
Rican_D's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Drives: Asphalt FR-S
Location: Orlando
Posts: 617
Thanks: 144
Thanked 165 Times in 118 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by ermax View Post
In this picture you can see the connector is mounted to the bracket and then it has leads the run to the speaker terminals. I simply snipped the leads off the OEM speaker and then soldered a short (1in) extensions to each lead and then soldered them to the new speaker. After that I was able to splimpy plug them in.

I also did the same for the front speakers

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
Rican_D is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2022, 12:56 PM   #228
TheBRZsKnees
Senior Member
 
TheBRZsKnees's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Drives: 2014 BRZ
Location: Seattle, WA
Posts: 176
Thanks: 181
Thanked 41 Times in 33 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
I'm curious how the experience is without a dedicated SIM card. Adding an entire extra line to my phone plan sounds wasteful, but I'd definitely want to use features like Waze.

Is using wi-fi tethering cumbersome? I know there's Apple Carplay, but that seems like a shame since you can't use the nice Teyes UI.

Also, can the Aux input be retained?
__________________

Last edited by TheBRZsKnees; 06-06-2022 at 11:55 PM.
TheBRZsKnees is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2022, 10:36 AM   #229
ermax
Senior Member
 
ermax's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Drives: 2013 FR-S 6MT Raven
Location: Jacksonville, FL
Posts: 2,529
Thanks: 878
Thanked 2,033 Times in 1,186 Posts
Mentioned: 67 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by TheBRZsKnees View Post
I'm curious how the experience is without a dedicated SD card. Adding an entire extra line to my phone plan sounds wasteful, but I'd definitely want to use features like Waze.

Is using wi-fi tethering cumbersome? I know there's Apple Carplay, but that seems like a shame since you can't use the nice Teyes UI.

Also, can the Aux input be retained?

CarPlay is all you need. I rooted my CC3 and installed an app that auto launches the CarLink app as soon as I start the car so I literally just get in my car and drive and never plug in the phone.
ermax is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to ermax For This Useful Post:
TheBRZsKnees (06-06-2022)
Old 05-29-2022, 06:58 PM   #230
Rican_D
Senior Member
 
Rican_D's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Drives: Asphalt FR-S
Location: Orlando
Posts: 617
Thanks: 144
Thanked 165 Times in 118 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I use AA frequently. But I'm always able to just hit the home button and go back to the home screen without closing AA. Can open right back up to it since it's still running in background. Wi-Fi tethering is simple.

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
Rican_D is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Rican_D For This Useful Post:
TheBRZsKnees (06-06-2022)
Old 05-31-2022, 12:07 PM   #231
Rican_D
Senior Member
 
Rican_D's Avatar
 
Join Date: Mar 2014
Drives: Asphalt FR-S
Location: Orlando
Posts: 617
Thanks: 144
Thanked 165 Times in 118 Posts
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I think my backup camera crapped out. Camera is triggering but not getting any video.

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk
Rican_D is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2022, 07:27 PM   #232
SnailMango
Junior Member
 
SnailMango's Avatar
 
Join Date: Jun 2022
Drives: GT86 Orange Limited Edition
Location: Italy
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Hi guys, I'm interested in the Teyes CC3 for my 86, but I'm seeing that they provide a custom dash piece to mount the unit. My 86 doesn't have the dash divided in two pieces because it has a single Alcantara piece. Do you know if I'll be able to mount it without using their custom dash support? Maybe adapting the OEM head unit slot for the new one?
I'm seeing that someone was able to mount the Idoing PX6, that has the same shape, without using the dash piece provided with it, but I can't find anything about the mounting instructions sadly.
SnailMango is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2022, 11:22 AM   #233
Leviticus Ezra
Member
 
Leviticus Ezra's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
Drives: 2017 BRZ w/Performance Package
Location: MI
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 22 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Are you able to retain the factory back up cam with the provided harness? Or does it need a module of some sort to convert the connectors? I'm trying to retain as many stock conveniences as possible. As well as steering wheel controls. Has anyone been able to do this with this exact headunit? I'm really interested in it as it's android and seems to be one of the nicer plug and play models?
Leviticus Ezra is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2022, 12:02 AM   #234
ermax
Senior Member
 
ermax's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Drives: 2013 FR-S 6MT Raven
Location: Jacksonville, FL
Posts: 2,529
Thanks: 878
Thanked 2,033 Times in 1,186 Posts
Mentioned: 67 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Leviticus Ezra View Post
Are you able to retain the factory back up cam with the provided harness? Or does it need a module of some sort to convert the connectors? I'm trying to retain as many stock conveniences as possible. As well as steering wheel controls. Has anyone been able to do this with this exact headunit? I'm really interested in it as it's android and seems to be one of the nicer plug and play models?

It comes with a backup camera that is light years better than the OEM camera. If you really want to you can retain the stock camera. Thatís what I did out of laziness. I was shocked at how much better the supplied camera was one I finally got around to installing it.

Canít speak for wheel controls as I have a 2013.
ermax is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2022, 12:37 AM   #235
TheBRZsKnees
Senior Member
 
TheBRZsKnees's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Drives: 2014 BRZ
Location: Seattle, WA
Posts: 176
Thanks: 181
Thanked 41 Times in 33 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
I guess what I'm really hoping for is a feature like this, that starts the tethering automatically. Does anyone know if the CC3 has something similar?




EDIT: Looks like it can be automated via Apple Shortcuts.
__________________

Last edited by TheBRZsKnees; 06-07-2022 at 01:33 AM. Reason: New Info
TheBRZsKnees is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2022, 07:41 PM   #236
TheBRZsKnees
Senior Member
 
TheBRZsKnees's Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Drives: 2014 BRZ
Location: Seattle, WA
Posts: 176
Thanks: 181
Thanked 41 Times in 33 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
Couple more quick questions, if anyone can answer.

I'm currently running a Rydeen DUO2 backup camera, and my guide lines are offset due to the factory mounting position. The Teyes HU seems to have a feature that allows for manual adjustment of guidelines. If I snip the wire to deactivate my Rydeen guidelines, will the HU allow me to manually set and configure virtual ones? Can this only be done if I buy Teyes camera? Looking at the website, there doesn't seem to be one bundled unless I add it.

Second, assuming I don't use carplay, do I need to use some sort of Teyes app on my phone to play my music via Bluetooth?
__________________

Last edited by TheBRZsKnees; 07-15-2022 at 08:09 PM. Reason: Camera situation clarification
TheBRZsKnees is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2022, 11:15 AM   #237
ermax
Senior Member
 
ermax's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Drives: 2013 FR-S 6MT Raven
Location: Jacksonville, FL
Posts: 2,529
Thanks: 878
Thanked 2,033 Times in 1,186 Posts
Mentioned: 67 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by TheBRZsKnees View Post
Couple more quick questions, if anyone can answer.

I'm currently running a Rydeen DUO2 backup camera, and my guide lines are offset due to the factory mounting position. The Teyes HU seems to have a feature that allows for manual adjustment of guidelines. If I snip the wire to deactivate my Rydeen guidelines, will the HU allow me to manually set and configure virtual ones? Can this only be done if I buy Teyes camera? Looking at the website, there doesn't seem to be one bundled unless I add it.

Second, assuming I don't use carplay, do I need to use some sort of Teyes app on my phone to play my music via Bluetooth?

The lines can moved in several ways. It's very flexible.

Bluetooth works just like a Bluetooth speaker would. Use any app you want.

If you have an iPhone, hands down that is the easiest and most convenient way to use it.
ermax is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to ermax For This Useful Post:
Tcoat (07-19-2022), TheBRZsKnees (07-16-2022)
Old 08-01-2022, 11:23 AM   #238
Here2rock
Member
 
Join Date: Oct 2015
Drives: 86 GTS
Location: Sydney
Posts: 72
Thanks: 24
Thanked 6 Times in 4 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I recently purchased this unit, all is working very well but the reverse camera functionality. I have a 2012 Toyota GTS 86. I have used a harness to drop the voltage from 12V to 8V using Aerpro adapter. Camera works but the reverse trigger is not working. The camera neeeds to be picked from the main menu on the screen rather than switching when reversing. Is there a possible fix? I don't really want install a new camera and run new cables.
Here2rock is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Android based stereo vs. stereo w/ Android auto redlined600 Electronics | Audio | NAV | Infotainment 12 02-24-2019 03:53 AM
200mm android head unit with android lollipop rsingh Electronics | Audio | NAV | Infotainment 3 05-23-2016 09:48 PM
WTB: Android HU tonypalomo Want-To-Buy Requests 0 01-12-2015 04:00 PM
Help|Best Android based HU redsuns03 Electronics | Audio | NAV | Infotainment 14 07-28-2013 09:30 AM
Android vs iOS vs BB os...which is best? Raiden Off-Topic Lounge [WARNING: NO POLITICS] 19 02-02-2011 11:37 PM


All times are GMT -4. The time now is 05:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2022 DragonByte Technologies Ltd.

Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.