follow ft86club on our blog, twitter or facebook.
FT86CLUB
Ft86Club
Speed By Design
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Toyota GR86, 86, FR-S and Subaru BRZ Forum - FT86CLUB > Technical Topics > Issues | Warranty | Recalls / TSB

Issues | Warranty | Recalls / TSB Problems, issues, recalls, TSBs


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-05-2020, 12:25 AM   #1
vladniko86
Senior Member
 
vladniko86's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Drives: FRS
Location: NY
Posts: 235
Thanks: 90
Thanked 52 Times in 46 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
No start after TOB swap

Sooo, today I finally got the final parts for my TOB swap. Put in new input shaft cover, new TOB and fork and got everything back in the car. Everything went smooth for the most part, expect when I tried to start it. Nothing. Nada. Sometimes rarely I will hear a click but most times I dont. I checked the voltage on the battery and it showed 12.4V so I charged it a lil bit and still nothing. Decided to run codes. Got this whole slew of codes. Cleared all and 3 permanent codes stayed. Then I put it in 2nd pos on the key and heard some super weird noise in the engine bay. Cant figure out what it is, but sounds like some weird high pitched static noise. I can hear fuel pump priming when I turn key to pos 2 and I checked my clutch pedal and the sensor that sees if its pressed down works just the same as before. Car sat for a week while I waited for parts, but honestly I have no idea what it is. I checked the two grounds, on top of trans and bolted up to starter corner where it meets tranny, and both seem fine honestly. The only thing is the signal wire to the starter seemed to be covered in dried oil, but I looked at other brz motors for sale and most were like that. I cleaned out the inside of it with MAF cleaner and a pic and did the best I could. Don't know what to do next, any recommendations would be appreciated. Thanks

- Video link to noise


Last edited by vladniko86; 04-05-2020 at 01:35 AM.
vladniko86 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2020, 12:45 AM   #2
AT-JeffT
Member
 
Join Date: Jan 2019
Drives: 14 BRZ SWP
Location: Elmhurst, IL
Posts: 40
Thanks: 6
Thanked 24 Times in 12 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
AT-JeffT is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2020, 12:49 AM   #3
vladniko86
Senior Member
 
vladniko86's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Drives: FRS
Location: NY
Posts: 235
Thanks: 90
Thanked 52 Times in 46 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
vladniko86 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2020, 03:54 AM   #4
EndlessAzure
Senior Member
 
EndlessAzure's Avatar
 
Join Date: May 2017
Drives: '14 FR-S [37J] | Daily/Track
Location: Los Angeles
Posts: 542
Thanks: 67
Thanked 278 Times in 194 Posts
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
EndlessAzure is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2020, 10:21 PM   #5
vladniko86
Senior Member
 
vladniko86's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Drives: FRS
Location: NY
Posts: 235
Thanks: 90
Thanked 52 Times in 46 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Edit for all who care. Fixed it by tightening the stud that holds the plate, it's the nut right next to the one that holds the main power lead. My stud was crooked so the plate wasn't fully held down, a tiny bit of play but after tightening it with the impact it works fine!


Sent from my iPhone using Tapatalk
vladniko86 is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to vladniko86 For This Useful Post:
humfrz (04-05-2020), Tcoat (04-06-2020)
Old 04-05-2020, 11:15 PM   #6
humfrz
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Drives: 2013 FR-S, white, MT
Location: Puyallup, WA
Posts: 27,208
Thanks: 24,196
Thanked 26,996 Times in 14,488 Posts
Mentioned: 635 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by vladniko86 View Post
Edit for all who care. Fixed it by tightening the stud that holds the plate, it's the nut right next to the one that holds the main power lead. My stud was crooked so the plate wasn't fully held down, a tiny bit of play but after tightening it with the impact it works fine!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Glad you got it fixed.

What plate?

humfrz is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to humfrz For This Useful Post:
vladniko86 (04-06-2020)
Old 04-05-2020, 11:16 PM   #7
vladniko86
Senior Member
 
vladniko86's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Drives: FRS
Location: NY
Posts: 235
Thanks: 90
Thanked 52 Times in 46 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by humfrz View Post
Glad you got it fixed.

What plate?





Sent from my iPhone using Tapatalk
vladniko86 is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to vladniko86 For This Useful Post:
humfrz (04-06-2020), Opie (04-06-2020)
Old 04-07-2020, 02:51 AM   #8
Mr.ac
[insert cool phrase here]
 
Mr.ac's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Drives: BRZ Premium
Location: Central Coast CA
Posts: 2,372
Thanks: 709
Thanked 1,554 Times in 927 Posts
Mentioned: 30 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by vladniko86 View Post



Sent from my iPhone using Tapatalk
Holy corrosion Batman.

Glad you found the problem.
__________________
New daily driver - Subaru BRZ Premium
Weekend fun/track car - '91 MR2 Turbo Gen3
Old daily driver - '88 MR2 Supercharged
Mr.ac is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Mr.ac For This Useful Post:
vladniko86 (04-07-2020)
Old 04-07-2020, 08:45 AM   #9
gravitylover
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
Drives: 2013 BRZ Premium 6MT White
Location: SE NY
Posts: 1,500
Thanks: 1,212
Thanked 662 Times in 470 Posts
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Mr.ac View Post
Holy corrosion Batman.

Glad you found the problem.
Meh that's nothing. Try a year round driver here in the northeast...
__________________
gravitylover is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2020, 09:56 AM   #10
Tcoat
He who smelt it...
 
Tcoat's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Drives: 2020 Hakone
Location: London, Ont
Posts: 63,882
Thanks: 56,608
Thanked 95,009 Times in 41,602 Posts
Mentioned: 2306 Post(s)
Tagged: 50 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by gravitylover View Post
Meh that's nothing. Try a year round driver here in the northeast...
Those Cali folks would freak!
__________________
Racecar spelled backwards is Racecar, because Racecar.
Tcoat is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Tcoat For This Useful Post:
gravitylover (04-07-2020), Mr.ac (04-07-2020)
Old 04-07-2020, 10:53 AM   #11
Sapphireho
aero-shenanigans
 
Sapphireho's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Drives: '15 JRSC twin, '06 Exige, '77 911s
Location: Private Idaho
Posts: 9,914
Thanks: 4,306
Thanked 11,959 Times in 6,088 Posts
Mentioned: 118 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
My heart skipped a beat.
Sapphireho is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Sapphireho For This Useful Post:
vladniko86 (04-07-2020)
Old 04-07-2020, 11:55 PM   #12
Mr.ac
[insert cool phrase here]
 
Mr.ac's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Drives: BRZ Premium
Location: Central Coast CA
Posts: 2,372
Thanks: 709
Thanked 1,554 Times in 927 Posts
Mentioned: 30 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Tcoat View Post
Those Cali folks would freak!
I have seen snow about 3-4 times in my life time. And only for a weekend.
So...... send some, and some toilet paper...please.
__________________
New daily driver - Subaru BRZ Premium
Weekend fun/track car - '91 MR2 Turbo Gen3
Old daily driver - '88 MR2 Supercharged
Mr.ac is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Mr.ac For This Useful Post:
Tcoat (04-08-2020)
Old 04-07-2020, 11:57 PM   #13
vladniko86
Senior Member
 
vladniko86's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Drives: FRS
Location: NY
Posts: 235
Thanks: 90
Thanked 52 Times in 46 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Mr.ac View Post
I have seen snow about 3-4 times in my life time. And only for a weekend.
So...... send some, and some toilet paper...please.

Trust me it's nice and dandy but the salt that they flood the roads with sucks


Sent from my iPhone using Tapatalk
vladniko86 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to vladniko86 For This Useful Post:
Mr.ac (04-08-2020)
Old 04-10-2020, 10:54 PM   #14
solidONE
Senior Member
 
solidONE's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Drives: FR-S Whiteout
Location: California
Posts: 2,848
Thanks: 1,793
Thanked 787 Times in 609 Posts
Mentioned: 41 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
is there a glitch or are people posting blank responses?
__________________
Intent > Content

cowardice is the mother of cruelty.
solidONE is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: STI engine start push start OEM plug and play sokol Interior Parts (Incl. Lighting) 5 06-13-2019 02:12 PM
Help!! Car Wont Start After Clutch Swap (25$ reward for solution!!) bren5279 Issues | Warranty | Recalls / TSB 44 07-03-2017 08:36 AM
Pentosin Trans Fluid Swap | Motul 300 Diff Swap | Impressions Dezoris Mechanical Maintenance (Oil, Fluids, Break-In, Servicing) 15 06-06-2017 10:54 PM
DIY: how to replace battery for push start keys, and scion to toyota swap 1GiantTurtle DIY (Do-It-Yourself) Guides 2 12-27-2014 12:24 AM
Push Start Rough Engine Start Up joergasm Engine, Exhaust, Transmission 3 12-12-2012 03:44 AM


All times are GMT -4. The time now is 07:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.

Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.