follow ft86club on our blog, twitter or facebook.
FT86CLUB
Ft86Club
Delicious Tuning
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Toyota GR86, 86, FR-S and Subaru BRZ Forum - FT86CLUB > Technical Topics > Issues | Warranty | Recalls / TSB

Issues | Warranty | Recalls / TSB Problems, issues, recalls, TSBs


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-04-2021, 11:22 AM   #15
Ultramaroon
comma chameleon
 
Ultramaroon's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Drives: a 13 e8h frs
Location: vantucky, wa
Posts: 26,925
Thanks: 42,351
Thanked 28,659 Times in 15,291 Posts
Mentioned: 1000 Post(s)
Tagged: 9 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by NoHaveMSG View Post
I was thinking that after he said to replace the tensioner
Right?

__________________
Ultramaroon is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Ultramaroon For This Useful Post:
NoHaveMSG (05-04-2021)
Old 05-04-2021, 07:44 PM   #16
Devmeup
Junior Member
 
Join Date: May 2021
Drives: 2016 Scion- FRS
Location: Texas
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
RZNT4R might have a good point about a sloppy engine mount. After going to a different mechanic today and trying to figure out what the issue might be they said its 80% an engine/transmission mount issue. They said everything else was fine with the car. I’m paying a big amount so I hope this is truly the problem. I will update you guys after the parts come in and get installed. It should be about 2 weeks. Thank you again for all your help guys. I really hope this is the problem.
Devmeup is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 01:23 AM   #17
Ultramaroon
comma chameleon
 
Ultramaroon's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Drives: a 13 e8h frs
Location: vantucky, wa
Posts: 26,925
Thanks: 42,351
Thanked 28,659 Times in 15,291 Posts
Mentioned: 1000 Post(s)
Tagged: 9 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Devmeup View Post
RZNT4R might have a good point about a sloppy engine mount. After going to a different mechanic today and trying to figure out what the issue might be they said its 80% an engine/transmission mount issue. They said everything else was fine with the car. Iím paying a big amount so I hope this is truly the problem. I will update you guys after the parts come in and get installed. It should be about 2 weeks. Thank you again for all your help guys. I really hope this is the problem.
Were they actually able to reproduce the sound and isolate the source? Keep us posted. Good luck!
__________________
Ultramaroon is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 04:50 AM   #18
RZNT4R
Professional Mechanic
 
Join Date: Apr 2010
Drives: 2017 86 6MT Oceanic
Location: Quebec, Canada
Posts: 500
Thanks: 12
Thanked 355 Times in 215 Posts
Mentioned: 9 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
80%?

Ultramaroon asked and I don't think it was clarified, but from the sound, I'd wager it can be reproduced with the car at a standstill... If I could have the car on a lift doing the noise, I'd be damn well more than 80% sure. I mean, you can't ask for an easier noise to find, you can probably actually put a finger on it.
RZNT4R is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to RZNT4R For This Useful Post:
Ultramaroon (05-05-2021)
Old 05-05-2021, 10:00 PM   #19
Devmeup
Junior Member
 
Join Date: May 2021
Drives: 2016 Scion- FRS
Location: Texas
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by RZNT4R View Post
80%?

Ultramaroon asked and I don't think it was clarified, but from the sound, I'd wager it can be reproduced with the car at a standstill... If I could have the car on a lift doing the noise, I'd be damn well more than 80% sure. I mean, you can't ask for an easier noise to find, you can probably actually put a finger on it.
Sorry I missed that question. To answer that question, yes the car was in idle it was not moving when I recorded that sound. I was just on drive and holding down on the brakes in one spot. Also, I think they said 80% because they donít want to tell me they are 99% sure or something incase it doesnít work. Itís literally the only problem they found so I really hope this is it. Thanks again for all your help guys.
Devmeup is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2021, 10:01 PM   #20
Devmeup
Junior Member
 
Join Date: May 2021
Drives: 2016 Scion- FRS
Location: Texas
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Ultramaroon View Post
Were they actually able to reproduce the sound and isolate the source? Keep us posted. Good luck!
They put it on a lift and inspected it and noticed small sound changes that led to thinking it might be the mounts. I will for sure keep you posted. Thank you!
Devmeup is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Devmeup For This Useful Post:
Ultramaroon (05-06-2021)
Old 05-18-2021, 08:21 PM   #21
Devmeup
Junior Member
 
Join Date: May 2021
Drives: 2016 Scion- FRS
Location: Texas
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
After getting new transmission mounts the sound has went away and everything sounds normal. Thank you everyone, I truly appreciate your help! Happy this is finally fixed.
Devmeup is offline   Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to Devmeup For This Useful Post:
bcj (05-19-2021), humfrz (05-19-2021), Stonehorsw (05-22-2021), Ultramaroon (05-19-2021)
 
Reply

Tags
help needed, scion fr-s

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Popping sound from front passenger side tire while braking. jinnis31 Suspension | Chassis | Brakes -- Sponsored by 949 Racing 5 05-13-2020 10:16 PM
Sound from front driver side area, need advice spike021 Suspension | Chassis | Brakes -- Sponsored by 949 Racing 14 05-21-2018 08:39 PM
Rattling sound from front right side of car. vramsaran Issues | Warranty | Recalls / TSB 14 05-07-2018 09:09 PM
LOUD TICK-TICK-TICK sound on right hand side PoRco Issues | Warranty | Recalls / TSB 16 07-28-2014 12:55 PM
Creacking sound from front corner? (Where side marker is) l0aded Issues | Warranty | Recalls / TSB 11 03-14-2013 03:52 AM


All times are GMT -4. The time now is 06:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2021 DragonByte Technologies Ltd.

Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.