Toyota GR86, 86, FR-S and Subaru BRZ Forum - FT86CLUB

Toyota GR86, 86, FR-S and Subaru BRZ Forum - FT86CLUB (https://www.ft86club.com/forums/index.php)
-   Electronics | Audio | NAV | Infotainment (https://www.ft86club.com/forums/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Chinese speed/auto lock module blinking hazard issue (https://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=138306)

aznchris 12-27-2019 03:50 AM

Chinese speed/auto lock module blinking hazard issue
 
I bought a auto/speed lock module for my AT FRS and although it works as advertised, it flashes my hazards every time a door or the trunk is opened. It's quite annoying to me. I was wondering if anyone else had this same module and knows how to disable it. I contacted the seller and they sell to do N-R (3x), but it didn't work. Tried multiple times too. I was wondering if anyone else had any luck or maybe knows how to mod one?

https://i.imgur.com/r8ZnFUo.png

davidmcl 12-28-2019 01:09 AM

Same here. It is apparently a designed safety feature. I think maybe something related to carjacking?

Mr.ac 12-28-2019 01:26 AM

Simple. Uninstall it.
Problem solved.

Buy a different unit, one that doesn't have that annoying feature.

aznchris 12-28-2019 01:49 AM

Quote:

Originally Posted by davidmcl (Post 3286346)
Same here. It is apparently a designed safety feature. I think maybe something related to carjacking?

Imagine me carjacking my own car every time? lol

Quote:

Originally Posted by Mr.ac (Post 3286351)
Simple. Uninstall it.
Problem solved.

Buy a different unit, one that doesn't have that annoying feature.

Unfortunately I could only find this one that was reasonably priced at like around 20 bucks. The trac box from seriesblueadventures is like 140 and comes with a bunch of extra things that I don't need. I also tried the DIY one from this forum, but for some reason I couldn't get it to work. Tried so many different boards and troubleshoots for the DIY, but to no avail.

soundman98 12-28-2019 08:35 AM

sometimes the best option is to not be cheap about it.

gpvecchi 12-28-2019 10:30 AM

I have the Kiramek JDM module, it works flawlessly, the only annoying thing is that for a MT car you have to unlock with handbrake or button, it doesn't unlock with engine off...

aznchris 12-28-2019 10:51 AM

Quote:

Originally Posted by gpvecchi (Post 3286389)
I have the Kiramek JDM module, it works flawlessly, the only annoying thing is that for a MT car you have to unlock with handbrake or button, it doesn't unlock with engine off...

Oohh. I've seen their website. Wouldn't it not matter for M/T that you have to use the handbrake? I mean like uuuuusually you'd pull it before turning off the car right? Too bad it doesn't work for my pleb key turning A/T ): also if it was still available too expensive for me T.T

This got me thinking.. what if I got an adapter, cut the 12v wire from the device side and then just wire the device side to ignition switch. Can't flash my hazards if it doesn't have power lol. Ultimately tho still hate the blinks.

JD001 12-28-2019 10:58 AM

Educate me, what is it? What's it supposed to do?

aznchris 12-28-2019 11:27 AM

Quote:

Originally Posted by JD001 (Post 3286399)
Educate me, what is it? What's it supposed to do?

It's an obd2 module that auto locks your door on D gear or 10 KM/h for M/T. Auto unlock your doors on engine off. Has a side function of flashing your blinkers when doors or trunk is open. And for some reason I suspect it will turn on blinkers under hard braking from at least 50mph, but it hasn't happened for me so either I'm not braking hard enough or I'm wrong.

JD001 12-28-2019 11:31 AM

Aahh.. okay, my car (MT) has automatic door locking when the clutch is released and unlocks when in neutral.. but don't have the auto blinking.. I thought this was standard on all Twins.

Grady 12-28-2019 11:45 AM

Isn't there a switch on the door you can hit with you finger?

JD001 12-28-2019 02:27 PM

Quote:

Originally Posted by Grady (Post 3286408)
Isn't there a switch on the door you can hit with you finger?

Yep, and you can hit it with anything you like, not just your finger..

FRSBRZGT86FAN 12-28-2019 10:00 PM

Quote:

Originally Posted by Grady (Post 3286408)
Isn't there a switch on the door you can hit with you finger?

Quote:

Originally Posted by JD001 (Post 3286427)
Yep, and you can hit it with anything you like, not just your finger..


This seems like a waste of the obd2 port. I'm surprised this can't be done with software or some rom edits, or a splice that doesn't require being constantly plugged into that port...

aznchris 12-29-2019 12:27 AM

Quote:

Originally Posted by FRSBRZGT86FAN (Post 3286504)
This seems like a waste of the obd2 port. I'm surprised this can't be done with software or some rom edits, or a splice that doesn't require being constantly plugged into that port...

I'm surprised too, but there's nothing that I know of. I mean you could always get a splitter too, but the trac box doesn't plug into obd. It supposedly plugs into a connector behind the HU? Idk how that works. Carista doesn't have the open either. I doubt OFT has an option. Idk what else ):

Mr.ac 12-29-2019 12:36 AM

Quote:

Originally Posted by FRSBRZGT86FAN (Post 3286504)
This seems like a waste of the obd2 port. I'm surprised this can't be done with software or some rom edits, or a splice that doesn't require being constantly plugged into that port...

I don't know, but maybe it's just me but why would you pay any amount of money to do the same thing your left hand can reach in less than half a second. :iono:

FRSBRZGT86FAN 12-29-2019 01:57 AM

Quote:

Originally Posted by Mr.ac (Post 3286541)
I don't know, but maybe it's just me but why would you pay any amount of money to do the same thing your left hand can reach in less than half a second. :iono:


I will say though on my CX-5 the auto locking when placing the car in drive is kind of useful, it's just natural and automated

gpvecchi 12-29-2019 04:46 AM

Quote:

Originally Posted by aznchris (Post 3286398)
Oohh. I've seen their website. Wouldn't it not matter for M/T that you have to use the handbrake? I mean like uuuuusually you'd pull it before turning off the car right? Too bad it doesn't work for my pleb key turning A/T ): also if it was still available too expensive for me T.T

This got me thinking.. what if I got an adapter, cut the 12v wire from the device side and then just wire the device side to ignition switch. Can't flash my hazards if it doesn't have power lol. Ultimately tho still hate the blinks.

Nope, I don't pull handbrake before parking, car doesn't move when first gear is engaged and engine is off.

soundman98 12-29-2019 03:21 PM

Quote:

Originally Posted by gpvecchi (Post 3286567)
Nope, I don't pull handbrake before parking, car doesn't move when first gear is engaged and engine is off.

i used to say that.

and then my work truck randomly decided to roll back 30 minutes after i parked it into a custom semi truck parked on the other side of the road. it caused $6,000 in damage to his custom chrome.

a parking brake is way cheaper.

Mr.ac 12-30-2019 01:04 PM

Quote:

Originally Posted by FRSBRZGT86FAN (Post 3286549)
I will say though on my CX-5 the auto locking when placing the car in drive is kind of useful, it's just natural and automated

I get it if you haul little kamakze kids in the back seat, or any 4 seater. But for a two seater? Major derp-ness.

Besides I always like full control of my door when I ride as a passenger. You never know when you need to stab a mofo and tuck and roll.

aznchris 12-30-2019 03:00 PM

Quote:

Originally Posted by Mr.ac (Post 3286856)
I get it if you haul little kamakze kids in the back seat, or any 4 seater. But for a two seater? Major derp-ness.

Besides I always like full control of my door when I ride as a passenger. You never know when you need to stab a mofo and tuck and roll.

Lol. I have the same feeling as a passenger. Sometimes you just can't trust your parents driving you. Jkjk.

But for me it's a convenience thing. Ever since I had a bad encounter with a random guy yelling at me in a bad neighborhood, I've been locking my doors every day. To have it auto lock is suck a nice feature. 1 less thing to worry about.

Stang70Fastback 12-30-2019 03:29 PM

Quote:

Originally Posted by aznchris (Post 3286358)
The trac box from seriesblueadventures is like 140 and comes with a bunch of extra things that I don't need.

Just to clarify, I have a link to the Trac-Box on my page, but it's not my product :)

aznchris 12-31-2019 03:12 AM

Quote:

Originally Posted by Stang70Fastback (Post 3286901)
Just to clarify, I have a link to the Trac-Box on my page, but it's not my product :)

My bad. It's just I was thinking of buying the switches one day, so I'm like, I gotta remember the site. And I just remember reading how you said it'd go great with the Trac Box. I find your site easier to remember than geraldjustprojects too.

Sorry Gerald ):

Edit:
Good news. I don't know why I didn't do this before, but I contacted Gerald and he's making me a bare bones Trac-Box with only the speed lock/unlock feature and nothing else for an agreed upon price. Thanks Gerald T.T


All times are GMT -4. The time now is 05:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.


Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.