follow ft86club on our blog, twitter or facebook.
FT86CLUB
Ft86Club
Delicious Tuning
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Scion FR-S Forum | Subaru BRZ Forum | Toyota 86 GT 86 Forum | AS1 Forum - FT86CLUB > Technical Topics > Engine Swaps

Engine Swaps Discussion of engine swaps.


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-25-2017, 05:24 PM   #15
Shit Luck
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Drives: red frs
Location: pa
Posts: 1,031
Thanks: 244
Thanked 228 Times in 140 Posts
Mentioned: 11 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I have power out of the clutch switch....
I have checked everything I can think of.
Shit Luck is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2017, 03:58 PM   #16
Sportsguy83
I Love custom Turbo kits
 
Sportsguy83's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Drives: Limited BRZ
Location: Miami
Posts: 10,745
Thanks: 19,969
Thanked 8,291 Times in 4,346 Posts
Mentioned: 437 Post(s)
Tagged: 12 Thread(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by Shit Luck View Post
I am not sure what you are asking.

The entire body harness is bone stock, so the factory relays and stuff.


You need to connect that white/blue wire directly to starter to trigger it, that's what Dustin is saying. That means you need to de-pin/splice that white blue cable and run it directly to your starter (please correct me if wrong @DustinS)


What standalone are you using?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sportsguy83 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2017, 06:34 PM   #17
wooly35
Senior Member
 
Join Date: Apr 2014
Drives: 2014 Scion FR-S LS3
Location: Kansas city, MO
Posts: 178
Thanks: 168
Thanked 93 Times in 70 Posts
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Sportsguy83 View Post
You need to connect that white/blue wire directly to starter to trigger it, that's what Dustin is saying. That means you need to de-pin/splice that white blue cable and run it directly to your starter (please correct me if wrong @DustinS)


What standalone are you using?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Splice into the white/blue wire.. worked for me.
__________________
2014 scion FR-LS3 lol
wooly35 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to wooly35 For This Useful Post:
Sportsguy83 (08-28-2017)
Old 08-28-2017, 08:21 PM   #18
DustinS
Senior Member
 
DustinS's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Drives: 2013 Ultramarine FR-S
Location: Springfield, MO
Posts: 1,857
Thanks: 2,369
Thanked 1,278 Times in 742 Posts
Mentioned: 29 Post(s)
Tagged: 3 Thread(s)
I messaged him yesterday. ECM wasn't sending signal through. By-Passed the ECM and it cranked over.

I'm interested in what is causing the ECM not to pass the signal. I didn't have to touch mine at all and it worked. Glad he it it though.
__________________
DustinS is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2017, 10:22 PM   #19
kurty85
Senior Member
 
Join Date: Jun 2017
Drives: 2014 FRS LS Swap
Location: Talofofo Guam
Posts: 101
Thanks: 3
Thanked 86 Times in 41 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Request how you bypassed the ecm? Been working for many days and cannot figure this out.
kurty85 is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2017, 11:14 PM   #20
Merc
Member
 
Join Date: May 2017
Drives: Subaru brz 2013 LS1 swap
Location: Phoenix AZ
Posts: 46
Thanks: 12
Thanked 12 Times in 5 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I'm going to be starting an ls 1 swap this month. The car was originally an automatic (another reason for the swap). Going to a manual T56. Will I need to switch to a manual ecu?
Merc is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 02:32 PM   #21
wutsaiu
Senior Member
 
wutsaiu's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Drives: 2015 Raven V8
Location: Aurora
Posts: 194
Thanks: 111
Thanked 262 Times in 81 Posts
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
I got my starter working simply by using a jumper wire in the fuse box. Really easy solution, no splicing required. No safety switch though, turn the key and the starter cranks regardless of ECU or clutch state.
If anyone wants to know about this solution I can post a photo, I did it two years ago so I can't remember which ones I jumped without looking at it.
Basically you just bypass the relay that the ECU uses (pull it out and jump two pins) so the key switch is directly connected to the starter.
__________________
2015 Scion FRS w/ Turbo 6.2L V8 & 7 Speed
wutsaiu is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2017, 05:19 PM   #22
Merc
Member
 
Join Date: May 2017
Drives: Subaru brz 2013 LS1 swap
Location: Phoenix AZ
Posts: 46
Thanks: 12
Thanked 12 Times in 5 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Yes please sir, I'm hoping this should work for an auto ecu as well.
Merc is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2017, 06:31 PM   #23
wutsaiu
Senior Member
 
wutsaiu's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Drives: 2015 Raven V8
Location: Aurora
Posts: 194
Thanks: 111
Thanked 262 Times in 81 Posts
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
__________________
2015 Scion FRS w/ Turbo 6.2L V8 & 7 Speed
wutsaiu is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2017, 01:57 AM   #24
Merc
Member
 
Join Date: May 2017
Drives: Subaru brz 2013 LS1 swap
Location: Phoenix AZ
Posts: 46
Thanks: 12
Thanked 12 Times in 5 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Perfect picture! May the car gods bless you with a never ending tank of gas.
Merc is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Merc For This Useful Post:
wutsaiu (11-05-2017)
Old 11-19-2019, 04:02 PM   #25
zakman16
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Drives: 2013 subaru brz
Location: canada
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
can someone please explain how to do this im having this issue with a stock fa20 in a brz?
zakman16 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2019, 10:29 AM   #26
wparsons
Senior Member
 
wparsons's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Drives: 2013 Asphalt FR-S Manual
Location: Whitby, ON, Canada
Posts: 6,561
Thanks: 7,357
Thanked 3,204 Times in 2,065 Posts
Mentioned: 98 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by zakman16 View Post
can someone please explain how to do this im having this issue with a stock fa20 in a brz?

Your issue won't be anything like the original post... I would start a new topic, not in the engine swap section.
__________________
Light travels faster than sound, so people may appear to be bright until you hear them speak...
flickr
wparsons is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2019, 10:33 AM   #27
Tcoat
He who smelt it...
 
Tcoat's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Drives: 14 FRS Hot Lava
Location: London, Ont
Posts: 56,962
Thanks: 50,552
Thanked 79,907 Times in 36,052 Posts
Mentioned: 2060 Post(s)
Tagged: 49 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by wparsons View Post
Your issue won't be anything like the original post... I would start a new topic, not in the engine swap section.
He already did.


https://www.ft86club.com/forums/show...00#post3275400
__________________
Racecar spelled backwards is Racecar, because Racecar.
Tcoat is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Tcoat For This Useful Post:
wparsons (11-20-2019)
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starter swap? Wil Engine, Exhaust, Transmission 1 07-27-2016 07:50 AM
Pulled the trigger... Stewie Subaru BRZ General Forum 1 01-01-2015 03:16 AM
Help about to pull the trigger.... JerryMichaels7 Wheels | Tires | Spacers | Hub -- Sponsored by The Tire Rack 12 02-25-2014 07:12 PM
6 MT Swap, Complete: Transmission,Starter, Flywheel, Clutch, Driveshaft, Pedals, Hydr ecda Transmission and Driveline 2 01-30-2014 11:45 PM
Just pulled the trigger Trobinson CANADA 5 04-08-2013 10:48 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.