follow ft86club on our blog, twitter or facebook.
FT86CLUB
Ft86Club
Delicious Tuning
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Scion FR-S Forum | Subaru BRZ Forum | Toyota 86 GT 86 Forum | AS1 Forum - FT86CLUB > Technical Topics > Tracking / Autocross / HPDE / Drifting

Tracking / Autocross / HPDE / Drifting What these cars were built for!


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-28-2018, 04:03 PM   #15
CSG Mike
 
CSG Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Drives: S2000 CR
Location: Orange County
Posts: 12,375
Thanks: 7,667
Thanked 11,888 Times in 5,689 Posts
Mentioned: 850 Post(s)
Tagged: 13 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Brzerker View Post
I bought the aim solo 2 with the promise of the ios app for data analysis capabilities.

Their website touted that it's coming soon, i am wondering how much sooner would that be.
I don't ever recommend buying anything based on "coming soon", unless it's a proven source.

"Soon" could be years, in AIM's case.
CSG Mike is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to CSG Mike For This Useful Post:
Icecreamtruk (08-29-2018)
Old 08-28-2018, 04:53 PM   #16
14stu
Senior Member
 
14stu's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Drives: 2014 Subaru BRZ
Location: Grapevine, TX
Posts: 510
Thanks: 15
Thanked 293 Times in 196 Posts
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
I have nothing but good experiences with my AIM Solo2, but it's not a DL and it sounds like all the problems are with the features of the DL.

I was in the market for a lap timer and waited on the release of the 2 since used 1's weren't much cheaper than new.
14stu is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2018, 08:42 PM   #17
NoHaveMSG
Senior Member
 
NoHaveMSG's Avatar
 
Join Date: Jan 2018
Drives: 13' BRZ
Location: Oregon
Posts: 816
Thanks: 451
Thanked 463 Times in 290 Posts
Mentioned: 7 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by 14stu View Post
I have nothing but good experiences with my AIM Solo2, but it's not a DL and it sounds like all the problems are with the features of the DL.

I was in the market for a lap timer and waited on the release of the 2 since used 1's weren't much cheaper than new.
Same here. I have the non DL version. It has been great for me.
NoHaveMSG is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2018, 04:19 PM   #18
CSG Mike
 
CSG Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Drives: S2000 CR
Location: Orange County
Posts: 12,375
Thanks: 7,667
Thanked 11,888 Times in 5,689 Posts
Mentioned: 850 Post(s)
Tagged: 13 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by NoHaveMSG View Post
Same here. I have the non DL version. It has been great for me.
Quote:
Originally Posted by 14stu View Post
I have nothing but good experiences with my AIM Solo2, but it's not a DL and it sounds like all the problems are with the features of the DL.

I was in the market for a lap timer and waited on the release of the 2 since used 1's weren't much cheaper than new.

The non-DL works as advertised. The problem is the DL's do not have the capability promised, and it's been 6 months since the original promised launch date already. Mainly, these are just software and firmware issues, that quite frankly, should not be that difficult to integrate.
CSG Mike is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2018, 04:55 PM   #19
Jyn
Noob
 
Jyn's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Drives: FR-S Mammogram
Location: Austin
Posts: 1,526
Thanks: 522
Thanked 846 Times in 462 Posts
Mentioned: 24 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Seems AiM has just released the CANBUS integration for our cars last week. So users may want to try updating that.
__________________
:@ChaoyD | Journey of a stancecar to #trackdaybro enthusiast - Year 3
Jyn is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2018, 07:26 PM   #20
redlined600
Senior Member
 
redlined600's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Drives: Fr-s
Location: MN
Posts: 477
Thanks: 51
Thanked 228 Times in 134 Posts
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Stupid question then, but can the DL pull obd2 data as well, or only from the CAN system? Is the obd2 data more reliable?
__________________
redlined600 is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2018, 08:39 PM   #21
Sleepless
Senior Member
 
Sleepless's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Drives: 2014 BRZ
Location: Redmond, WA
Posts: 626
Thanks: 292
Thanked 371 Times in 219 Posts
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by redlined600 View Post
Stupid question then, but can the DL pull obd2 data as well, or only from the CAN system? Is the obd2 data more reliable?
I have the original Solo DL and the OBD2 data is reliable. I'd expect the Solo 2 DL to be just as reliable. It seems to be the new features that they advertised months ago that are taking for ever. But, I'm guess Solo 2 DL market is fairly small (I see tons of regular Solos at the track but so far I'm the only one with a DL).
__________________
Pete
14 Track BRZ (Build Thread)
Sleepless is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2018, 03:47 PM   #22
kch
Senior Misanthrope
 
kch's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Drives: 2015 BRZ Series.Blue CWP
Location: Seattle, WA
Posts: 1,463
Thanks: 1,697
Thanked 1,142 Times in 632 Posts
Mentioned: 17 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by CSG Mike View Post
The non-DL works as advertised. The problem is the DL's do not have the capability promised, and it's been 6 months since the original promised launch date already. Mainly, these are just software and firmware issues, that quite frankly, should not be that difficult to integrate.
Can you expand on this? I haven't dumped my data yet but I used my 2DL last weekend and it was displaying temps and other stuff just fine.
kch is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2018, 05:21 PM   #23
CSG Mike
 
CSG Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Drives: S2000 CR
Location: Orange County
Posts: 12,375
Thanks: 7,667
Thanked 11,888 Times in 5,689 Posts
Mentioned: 850 Post(s)
Tagged: 13 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by kch View Post
Can you expand on this? I haven't dumped my data yet but I used my 2DL last weekend and it was displaying temps and other stuff just fine.
"Programmable shift lights", predictive time modes, etc.
CSG Mike is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2018, 05:21 PM   #24
CSG Mike
 
CSG Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Drives: S2000 CR
Location: Orange County
Posts: 12,375
Thanks: 7,667
Thanked 11,888 Times in 5,689 Posts
Mentioned: 850 Post(s)
Tagged: 13 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by redlined600 View Post
Stupid question then, but can the DL pull obd2 data as well, or only from the CAN system? Is the obd2 data more reliable?
It can pull both.
CSG Mike is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2018, 05:55 PM   #25
kch
Senior Misanthrope
 
kch's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Drives: 2015 BRZ Series.Blue CWP
Location: Seattle, WA
Posts: 1,463
Thanks: 1,697
Thanked 1,142 Times in 632 Posts
Mentioned: 17 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by CSG Mike View Post
"Programmable shift lights", predictive time modes, etc.
I was able to program the lights to act as shift lights. I haven't tried setting them up for predictive timing yet.

Edit: I'm using the OBD2 connection, and it did seem like there was a lag in the lights. My 4th light was supposed to go red at 7200 but i would hit limiter before it would light up. Not sure if there's something wrong or it was just laggy.

It also seemed to be reading temps a little lower than I expected. It claimed my IAT was 9C/48F when ambient was 13C/55F.

Edit2: It also seemed to disregard my unit preferences. I told it to use F, but everything was displayed in C. I guess I'm having more issues than I thought, but they're fairly minor.
kch is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2018, 06:06 PM   #26
CSG Mike
 
CSG Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Drives: S2000 CR
Location: Orange County
Posts: 12,375
Thanks: 7,667
Thanked 11,888 Times in 5,689 Posts
Mentioned: 850 Post(s)
Tagged: 13 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by kch View Post
I was able to program the lights to act as shift lights. I haven't tried setting them up for predictive timing yet.

Edit: I'm using the OBD2 connection, and it did seem like there was a lag in the lights. My 4th light was supposed to go red at 7200 but i would hit limiter before it would light up. Not sure if there's something wrong or it was just laggy.

It also seemed to be reading temps a little lower than I expected. It claimed my IAT was 9C/48F when ambient was 13C/55F.

Edit2: It also seemed to disregard my unit preferences. I told it to use F, but everything was displayed in C. I guess I'm having more issues than I thought, but they're fairly minor.
I brain farted. They're advertised as programmable lights, not "just" shift lights.

I'd rather have each light indicate a different threshold for me.

As of now, the Solo 2 DL offers zero value to me over a Solo DL. In fact, it's actually of less value, since it can't do everything a Solo 1 does at this time.
CSG Mike is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to CSG Mike For This Useful Post:
kch (08-30-2018), Sleepless (08-30-2018)
Old 08-31-2018, 09:58 AM   #27
lutfy
Senior Member
 
lutfy's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Drives: 2009 E90 M3, 2015 FRS
Location: Washington, DC
Posts: 192
Thanks: 57
Thanked 147 Times in 82 Posts
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by CSG Mike View Post
It can pull both.
Very curious. If I could, Id go with the CAN (but do not know how?).

My OBD port is shoddy it sets on and off (reset) and I can never get proper data. Tried two different cables and a different DL (same issue). I have to plug the ECU connecter, pull it ever so slightly towards me so its snug, then duct tape the wire on the side to keep it that way. I even tried zip tying the sucker tight and it still screws up from time to time

Lutfy
__________________
2015 FRS NASA TT5 (I love this car)
2009 M3 Go fast touring car
lutfy is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2018, 12:35 PM   #28
Sleepless
Senior Member
 
Sleepless's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Drives: 2014 BRZ
Location: Redmond, WA
Posts: 626
Thanks: 292
Thanked 371 Times in 219 Posts
Mentioned: 8 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by lutfy View Post
Very curious. If I could, Id go with the CAN (but do not know how?).

My OBD port is shoddy it sets on and off (reset) and I can never get proper data. Tried two different cables and a different DL (same issue). I have to plug the ECU connecter, pull it ever so slightly towards me so its snug, then duct tape the wire on the side to keep it that way. I even tried zip tying the sucker tight and it still screws up from time to time

Lutfy
It gets CAN via the OBD port so maybe time to replace it. Or, you can probably find someone that can directly wire it up, it "only" a couple of wires on off the OBD2 port. Good race shop should be able to do it.
__________________
Pete
14 Track BRZ (Build Thread)
Sleepless is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2014 SCCA Solo Nationals/Pro Solo Finale thread edj Tracking / Autocross / HPDE / Drifting 206 09-19-2014 11:34 AM
2013 Preliminary SCCA SOLO and PRO SOLO National Schedule Scooby South Tracking / Autocross / HPDE / Drifting 13 12-05-2012 09:08 AM
First FR-S in Ottawa Solo2 Event Klinn CANADA 0 06-12-2012 11:13 AM


All times are GMT -4. The time now is 06:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.