follow ft86club on our blog, twitter or facebook.
FT86CLUB
Ft86Club
Xero Limit
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Scion FR-S Forum | Subaru BRZ Forum | Toyota 86 GT 86 Forum | AS1 Forum - FT86CLUB > Technical Topics > DIY (Do-It-Yourself) Guides

DIY (Do-It-Yourself) Guides For all DIYs.


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-26-2018, 12:48 AM   #43
continuecrushing
 
continuecrushing's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Drives: 2013 Firestorm FRS
Location: Lake Elsinore, CA
Posts: 2,707
Thanks: 1,231
Thanked 2,130 Times in 1,002 Posts
Mentioned: 73 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Hmm, I thought I mentioned somewhere that a relay could fix this, as when we bench tested everything the lights worked fine (because it was a high power 12v output). But when installed in the car we noticed an issue.

A solid state relay like this one on amazon should make it work without the "click" sound.

Quote:
Originally Posted by asnoir View Post
A guy found the solution to the Version 2 problem. The issue is that the break line is divided between the 2 taillights and the 3rd break light and doesn't give enough power to the 4th break light (Valenti). Because of that the Valenti break light doesn't flash like Version 2 should. I tested the soldering by connecting the Valenti's to straight to battery and they worked like intended but when connected to break line it wouldn't flash and instead give out a dim light. To fix this I set up a relay and ran the power directly from the battery (I connected to the factory amp wire since it has a 12V always on in one of the wires). And it worked. My only issue is that the relay i have makes a clicking noise everytime i hit the breakes. So now I will need to look into getting a relay that is quite
continuecrushing is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2018, 11:52 PM   #44
RW2FAST4U
Junior Member
 
RW2FAST4U's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Drives: 2015 BRZ Limited/6MT/CWP
Location: NorCal
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Valenti 4th Brake Light - Funny Behavior?

I am wondering if anyone else has run into this?
I just bought and installed my Valenti 4th brake light (supposed to be the "standard" install). (I ordered it from SubiSpeed.com, and it showed up looking like it was brand new and never used.)

Where I was expecting this behavior:

1. Running Lights or Headlights ON = "V" lights up.
2. Step on Brakes = "V" lights up + Triangle flashes 3 times and stays on.
3. Reverse = White Reverse LED's light up.
==========================================
Instead I get this behavior:

1. Running Lights or Headlights ON = NO "V" lights up ever.

2a. Step on Brakes = "V" lights up + Triangle lights up at the same time when I hold the brake pedal down. (BUT only when I have the Fog Lights switched OFF).

2b. Step on Brakes = "V" lights up + Triangle flashes 3 times and stays on while I hold the brake pedal down. (BUT only when I have the Fog Lights switched ON).

3. Reverse = White Reverse LED's light up. (Works fine).
===========================================
I've checked all the wiring, and they are connected to the right ones.
Can anyone explain why I have NO "V" lighting up at all with running lights or headlights on?

I am ok with 2a. and 2b. above, but I have no idea why it does that.


I tried all light switch positions on the stalk (OFF/Auto/Running/Headlights).
(Fog Light switched ON/OFF). Engine off and running.
All variations in the mode of operation resulted in the same behavior above.

Any help explaining this would be greatly appreciated!
(The car is almost bone stock except for a strut tower brace, Perrin intake tube, K&N air filter, and Raceseng shift knob, none of which should impact electrical/lighting.)

Did Valenti make some design changes to how the 4th brake light works?
Or am I missing something?

It came with the 3 wires on the connector and the separate red wire.
I pulled the middle blue wire out of the connector and hooked it up to the green wire on the harness (running/headlight), and the red wire went to the red wire on the harness (brake light).
RW2FAST4U is offline   Reply With Quote
 
Reply

Tags
valenti, valenti mods, valenti wiring

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
DIY: Valenti 4th brake light wiring for no blink brake light. (Triangle) BirdTRD DIY (Do-It-Yourself) Guides 17 11-06-2017 09:42 PM
WTB: Valenti 4th Brake Light thecarfilmer Want-To-Buy Requests 1 05-22-2016 07:50 PM
Valenti 4th brake light vs Valenti Style brake light? JGalp Electronics | Audio | NAV | Infotainment 9 03-24-2016 05:48 PM
SOLD -Valenti Tails and Valenti 3rd light (Smoked) / Wheelhaus' headliner brake light AtlasMick Exterior Parts (Aero, Lighting, Etc.) 8 03-07-2015 07:51 PM
how to turn that rear triangle reflector into working brake light chris's fr-s DIY (Do-It-Yourself) Guides 29 06-10-2013 07:25 AM


All times are GMT -4. The time now is 05:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.