follow ft86club on our blog, twitter or facebook.
FT86CLUB
Ft86Club
Delicious Tuning
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Toyota 86 / Scion FR-S / Subaru BRZ Forum - FT86CLUB > Technical Topics > Issues | Warranty | Recalls / TSB

Issues | Warranty | Recalls / TSB Problems, issues, recalls, TSBs


User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-29-2018, 07:41 PM   #1
Kutchak
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Drives: 2013 Scion FR-S
Location: Orlando
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Turn Signal/Hazard Lights Issue

I've been experiencing some strange behavior from my turn signals. At first my left turn signal would stay solid. The bulb and the dash indicator were both solid. Also the right turn signal would work intermittently. After a while they all stopped working and now neither turn signals work. My hazard lights work when the car is off but they pretty much never work when the car is on. Sometimes they will work when the car is on, but only the right turn signal flashes, and it will only flash a couple times before it stops. Is this a relay issue? Thanks in advance.
Kutchak is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2018, 08:47 PM   #2
HKz
Reformed
 
HKz's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Drives: '13 Hot Lava AT RIP & '16 Steel MT
Location: Mesa, AZ
Posts: 894
Thanks: 803
Thanked 638 Times in 374 Posts
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
sounds like a relay issue.. are you using any aftermarket head or taillights? have you tried replacing any of the bulbs?
HKz is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2018, 09:12 PM   #3
humfrz
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Drives: 2013 FR-S, white, MT
Location: Puyallup, WA
Posts: 24,421
Thanks: 19,070
Thanked 22,542 Times in 12,360 Posts
Mentioned: 561 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Kutchak View Post
I've been experiencing some strange behavior from my turn signals. At first my left turn signal would stay solid. The bulb and the dash indicator were both solid. Also the right turn signal would work intermittently. After a while they all stopped working and now neither turn signals work. My hazard lights work when the car is off but they pretty much never work when the car is on. Sometimes they will work when the car is on, but only the right turn signal flashes, and it will only flash a couple times before it stops. Is this a relay issue? Thanks in advance.
Welcome, Kutchak , to the forum-


I'd suggest you start by looking at the last things you did while messen with the lighting system -

Check the fuses, any bulbs you messed with, look for a blown fuse, a blown bulb or a not grounded bulb.


humfrz
humfrz is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2018, 08:56 AM   #4
Kutchak
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Drives: 2013 Scion FR-S
Location: Orlando
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I haven't messed with the lighting system at all. I'm not sure if the previous owner installed aftermarket headlights or just blacked out the reflectors. Either way, it's not the fuse, I just tried it. I also don't see how it would be the bulb if the hazards work when the car is off. Also when I lock or unlock, the signals flash in addition to my parking lights working.

Therefore, I haven't tried replacing any bulbs.

Last edited by Kutchak; 11-30-2018 at 08:59 AM. Reason: Clarification
Kutchak is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2018, 02:31 PM   #5
humfrz
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Drives: 2013 FR-S, white, MT
Location: Puyallup, WA
Posts: 24,421
Thanks: 19,070
Thanked 22,542 Times in 12,360 Posts
Mentioned: 561 Post(s)
Tagged: 2 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Kutchak View Post
I haven't messed with the lighting system at all. I'm not sure if the previous owner installed aftermarket headlights or just blacked out the reflectors. Either way, it's not the fuse, I just tried it. I also don't see how it would be the bulb if the hazards work when the car is off. Also when I lock or unlock, the signals flash in addition to my parking lights working.

Therefore, I haven't tried replacing any bulbs.

hmmm.... did you check ALL the fuses associated with the lighting system?

There is one in the main fuse box under the hood and several in the fuse box under the dash.


humfrz
humfrz is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2018, 07:30 PM   #6
maui86
Member
 
Join Date: Oct 2016
Drives: 86
Location: hawaii
Posts: 62
Thanks: 13
Thanked 16 Times in 16 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Something else to check - see if there's an aftermarket flasher relay under the dash



links to flasher relay diy here: https://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=49437

and here: https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=AAEz3YC8SCA


Pull it and see if it's a programmable one that can be reset (google whatever markings are on the relay - common ones are TapTurn and SmartTap)


If you have a friend with an 86 with working turn signals see if you can swap in their relay to test.
maui86 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2018, 09:51 AM   #7
Kutchak
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Drives: 2013 Scion FR-S
Location: Orlando
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Update

It was the relay. There was an after market relay in place by the previous owner. Switched it out and everything works as expected.
Kutchak is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Kutchak For This Useful Post:
bcj (12-03-2018)
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TOMs & turn signal issue Powered By Jay Cosmetic Modification (Interior/Exterior/Lighting) 19 01-15-2015 12:33 AM
OLM turn signal switchback issue Scavanger Scion FR-S / Toyota 86 GT86 General Forum 5 09-17-2014 11:42 AM
LED Turn Signal Issue FR-S Matt Cosmetic Modification (Interior/Exterior/Lighting) 15 07-23-2013 12:47 PM
Turn signal issue Asphaltfrs1 Issues | Warranty | Recalls / TSB 3 06-21-2013 06:06 PM
Turn signal lights Brzer Cosmetic Modification (Interior/Exterior/Lighting) 9 10-18-2012 01:36 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.