follow ft86club on our blog, twitter or facebook. Interested in the FT-1? Check out FT1Club
FT86CLUB
Ft86Club
Racer X Fabrication
Register Garage Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Go Back   Scion FR-S Forum | Subaru BRZ Forum | Toyota 86 GT 86 Forum | AS1 Forum - FT86CLUB > Technical Topics > Electronics | Audio | NAV | Infotainment

Electronics | Audio | NAV | Infotainment Anything related to in-car electronics, navigation, and infotainment.

User Tag List

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-17-2012, 10:19 AM   #1
phenom86
Senior Member
 
phenom86's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Drives: Scion FRS Asphalt
Location: Bay Area
Posts: 307
Thanks: 39
Thanked 144 Times in 71 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
OEM mic with aftermarket head unit

I was wondering if anyone has used the OEM mic from the bespoke head unit with and aftermarket radio.. im looking to pick up a radio with bluetooth capability and i want to use the OEM mic.
__________________
phenom86 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 10:42 AM   #2
2forme
Senior Member
 
Join Date: Jun 2012
Drives: 2013 Subaru BRZ Limited
Location: MA
Posts: 3,076
Thanks: 972
Thanked 1,542 Times in 840 Posts
Mentioned: 164 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by phenom86 View Post
I was wondering if anyone has used the OEM mic from the bespoke head unit with and aftermarket radio.. im looking to pick up a radio with bluetooth capability and i want to use the OEM mic.
Maybe this was just my car, but the OEM mic sucked. My new radio has a mic built into the front, and works 10x better than the OEM one. People can actually hear me now.

Could just be my car though.
2forme is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 10:51 AM   #3
phenom86
Senior Member
 
phenom86's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Drives: Scion FRS Asphalt
Location: Bay Area
Posts: 307
Thanks: 39
Thanked 144 Times in 71 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
What radio do you have?

Quote:
Originally Posted by 2forme View Post
Maybe this was just my car, but the OEM mic sucked. My new radio has a mic built into the front, and works 10x better than the OEM one. People can actually hear me now.

Could just be my car though.
__________________
phenom86 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 10:56 AM   #4
2forme
Senior Member
 
Join Date: Jun 2012
Drives: 2013 Subaru BRZ Limited
Location: MA
Posts: 3,076
Thanks: 972
Thanked 1,542 Times in 840 Posts
Mentioned: 164 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Garage
Quote:
Originally Posted by phenom86 View Post
What radio do you have?
http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?t=17228
2forme is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 10:56 AM   #5
Nitro
Senior Member
 
Nitro's Avatar
 
Join Date: May 2012
Drives: 2013 Firestorm Scion FR-S
Location: East Lansing, MI
Posts: 107
Thanks: 2
Thanked 88 Times in 22 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
I didn't try to use the oem with my pioneer, but I did put the pioneer mic in the oem spot right behind the overhead light.
Nitro is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2012, 11:05 AM   #6
phenom86
Senior Member
 
phenom86's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Drives: Scion FRS Asphalt
Location: Bay Area
Posts: 307
Thanks: 39
Thanked 144 Times in 71 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
I was thinking of doing the same when i get my radio
__________________
phenom86 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2012, 08:13 AM   #7
lordtakuban
Senior Member
 
lordtakuban's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Drives: 2013 FRS - Whiteout
Location: South Florida
Posts: 302
Thanks: 157
Thanked 72 Times in 58 Posts
Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 3 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by Nitro View Post
I didn't try to use the oem with my pioneer, but I did put the pioneer mic in the oem spot right behind the overhead light.
Do you have a pic of your placement? I'm interested in doing this same thing or using the factory mic.
__________________
2013 FRS - Whiteout - Slightly modified
2001 MR2 Spyder - Super White - Heavily modified
lordtakuban is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2012, 12:07 PM   #8
nashsnazzy
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Drives: 2013 Scion FR-S White Out
Location: Nashville
Posts: 141
Thanks: 8
Thanked 30 Times in 25 Posts
Mentioned: 3 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Can you just remove the mike and reuse the wiring?
nashsnazzy is offline   Reply With Quote
Old 09-26-2012, 01:29 PM   #9
phenom86
Senior Member
 
phenom86's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Drives: Scion FRS Asphalt
Location: Bay Area
Posts: 307
Thanks: 39
Thanked 144 Times in 71 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by nashsnazzy View Post
Can you just remove the mike and reuse the wiring?
if you want to reuse the mic, you need to solder the wires to a 3.5mm jack cable.. the mic only has 3 wires which is the same color code as the ones in the 3.5 jack cable.. one issue that i did find using the mic from the radio i bough is that it will catch noise from the road cuz the roof has no padding when its placed in the OEM mic location.. its not sealed as the OEM mic, ill take pictures later so you can see what i mean.. i might just use the OEM mic for my radio
__________________
phenom86 is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to phenom86 For This Useful Post:
lordtakuban (02-13-2013), simpleisbest (09-30-2012)
Old 09-29-2012, 08:12 PM   #10
MikesFRS
Big **** Playa!
 
MikesFRS's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Drives: 2013 scion FR-S
Location: corona ca
Posts: 386
Thanks: 353
Thanked 211 Times in 114 Posts
Mentioned: 26 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quote:
Originally Posted by phenom86 View Post
if you want to reuse the mic, you need to solder the wires to a 3.5mm jack cable.. the mic only has 3 wires which is the same color code as the ones in the 3.5 jack cable.. one issue that i did find using the mic from the radio i bough is that it will catch noise from the road cuz the roof has no padding when its placed in the OEM mic location.. its not sealed as the OEM mic, ill take pictures later so you can see what i mean.. i might just use the OEM mic for my radio

Keep us updated on this please.
MikesFRS is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2013, 12:01 AM   #11
ebarer
Junior Member
 
Join Date: Dec 2012
Drives: Asphalt FR-S
Location: Vancouver
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Any updates here, I'm about to attempt this myself..
ebarer is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2013, 08:38 AM   #12
lordtakuban
Senior Member
 
lordtakuban's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Drives: 2013 FRS - Whiteout
Location: South Florida
Posts: 302
Thanks: 157
Thanked 72 Times in 58 Posts
Mentioned: 18 Post(s)
Tagged: 3 Thread(s)
Speaking from experience, using the supplied mic from my HU sounds like ass. It's as phenom86 said, there is no material to shield it from the roof vibration noise. I will eventually get around to trying this out once I get some free time over a weekend.
__________________
2013 FRS - Whiteout - Slightly modified
2001 MR2 Spyder - Super White - Heavily modified
lordtakuban is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 06:57 AM   #13
ecko04
Seems Legit
 
ecko04's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Drives: Toyota
Location: Here & There
Posts: 807
Thanks: 169
Thanked 383 Times in 227 Posts
Mentioned: 21 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Any updates from anyone who has done this? Pics?
__________________
No build thread. I don't want to be reminded of how much money I spent.
[insert profound quote here]
ecko04 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2013, 10:20 PM   #14
ecko04
Seems Legit
 
ecko04's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Drives: Toyota
Location: Here & There
Posts: 807
Thanks: 169
Thanked 383 Times in 227 Posts
Mentioned: 21 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?p=923715
ecko04 is offline   Reply With Quote
 
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FRS aftermarket head unit installation - wiring MindtheGap Electronics | Audio | NAV | Infotainment 35 01-14-2013 09:00 PM
Gap in Head Unit area?? DatDudeLoso Electronics | Audio | NAV | Infotainment 21 08-10-2012 02:17 PM
looking for a head unit for Fr-s like the Brz. enjoi23 Electronics | Audio | NAV | Infotainment 5 08-08-2012 01:51 PM
head unit in GTA excited86 Electronics | Audio | NAV | Infotainment 1 06-18-2012 06:42 PM
Crappy Head Unit ? Why ! rikdrt1 Electronics | Audio | NAV | Infotainment 20 06-18-2012 08:57 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.